Engagera dig!

Den här artikeln tillägnar vi dig, läsaren. Ni har läst om personer som engagerar sig inom politik och vill skapa en förändring. Men du då? Vill du och skapa en förändring? Hur vill du engagera dig? Du kan visa ditt intresse och deltagande på flera olika sätt, för att hjälpa dig lite på traven har vi därför några förslag kring hur du kan göra.

Bli medlem

Det finns flera olika politiska föreningar man kan bli medlem i för att visa sitt stöd. I föreningen kan man sedan välja att vara aktiv eller inte. Vi rekommenderar självklart att man är aktiv, ska du visa ditt stöd så behövs mer än bara pengar. Du behöver investera din tid och ditt engagemang i föreningen vilket är värt mycket mer än pengar.

Föreningar har olika sätt man kan engagera sig på. Oftast anordnas aktiviteter, möten också vidare som alla medlemmar kan ta del av. På mötena kan du aktivt dela med dig av dina åsikter och diskutera ämnen som ligger dig varmt om hjärtat.

Starta en förening

Har du ett eget syfte eller om du inte hittar en förening som stämmer överens med dina åsikter så kan du helt enkelt starta en egen. En ideell förening behövs inte registreras men om den ska ha ett organisationsnummer så måste den. Föreningen måste registreras som arbetsgivare om den ska betala ut lön och ersättningar. En förening behöver dessutom en revisor som kan granska. Se till att hitta en som uppfyller dina behov!

Genom att starta en förening kan du själv bestämma vad den ska ha för syfte och sedan driva den som du tycker passar. Den kan ha vilket ändamål du vill, inom rimliga gränser så klart. Med hjälp av föreningen kan du sprida dina politiska åsikter och försöka förändra samhället.