Göteborgs kandidater

6-timmars arbetsdag och en utbyggd offentlig välfärdssektor

10612829_364293840394082_778460437437158643_n

Här presenterar sig Asta Eriksson, oberoende kandidat och på plats nio på kommunalvalslistan:
– Jag är 69 år och pensionär. Har tidigare arbetat på bland annat Volvo. Jag är aktiv inom Folkrörelsen Nej till EU.
– Jag är intresserad av en politik utifrån arbetarkvinnans perspektiv. Det är ett mycket bra
perspektiv då det inkluderar både klass och kön.
– Människor är individer och kvinnliga individer föder barn. Den ensamstående arbetarkvinnan med barn är en bra utgångspunkt för hur ett bra samhälle ska formas. Det är dags att börja överge den patriarkala kärnfamiljen som norm för hur samhället ska se ut.
– Sex timmars arbetsdag och en utbyggd, vinstfri, offentlig välfärdssektor med dygnet-runt-öppna och gratis daghem är frågor jag skulle vilja tala för. Sedan är naturligtvis arbetslösheten en för ett arbetarparti alltid prioriterad fråga. Kom ihåg att mer än halva arbetarklassen består av kvinnor!

”Jag vill vara en del av en stark, organiserad opposition mot myglet och nedskärningspolitiken.”

johanna-lagerberg

Johanna Lagerberg, andra plats på Socialistiska Partiets kommunalvalslista, är 28 år och bibliotekarie. Här berättar hon om sin och partiets kandidatur.

Jag ställer upp i valet för att jag fått nog av hur min hemstad, trots röd-grönt styre, styrs av kapitalintressen och marknadslogik och för att jag vill vara en del av en stark, organiserad opposition mot myglet och nedskärningspolitiken – och tror att Socialistiska Partiet kan bli en central del i en sådan opposition.

Läs resten av uttalandet: Mot myglet och nedskärningspolitiken.